aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9004 aDSC_9004

V Brně na A vítězí Linda Hrúziková a Martin Švec

23.02.2014 18:57
V Brně se v sobotu a v neděli uskutečnily poslední mistrovské turnaje mužů a žen kategorie A před blížícím se MČR, které proběhne již za necelých 14 dní v Ostravě. V sobotních bojích byla zřejmě největší pozornost mezi ženami upřena na zápas nasazené jedničky a 53. hráčky na žebříčku WSA Olgy Ertlové s Lindou Hrúzikovou z domácího klubu (slovenská hráčka je na WSA 109). Zápas měl na domácí poměry vynikající úroveň a odehrál se za značného zájmu všech přítomných. Z vítězství 3/1 se nakonec poměrně překvapivě radovala Linda. Na Olgu tak zbyla dále jen utkání v plate o konečné 9.místo. V semifinálových zápasech žen pak Linda Hrúziková porazila Evu Feřtekovou 3/0 a Anna Klimundová také bez ztráty setu postoupila do finále přes Zuzku Kubáňovou.
 

Mezi muži byly zřejmě nejočekávanější zápasy ve čtvrtfinále mezi Michalem Jadrníčkem a Jakubem Šichnárkem a dále pak mezi Martinem Švecem a Peterem Kviečinským. Oba dva zápasy se nakonec rozhodly až v pátém setu. V tom prvním zvítězil Kuba 11/9 a postoupil tak do semifinále, v tom druhém ho napodobil Martin a po vítězství 11/7 též postoupil.
 

V nedělním semifinále mužů nejdříve Ondra Ertl porazil Jakuba Šichnárka 3/1 po setech 9/11, 11/8, 11/8, 11/4 za 42 minut. V první polovině utkání měl navrch Kuba, ale s přibývajícím časem mu začaly docházet síly, zakončoval z nepřipravených pozic a hodně kazil. Toho Ondra využil a začal unaveného Jakuba tlačit a držet ve výměnách, čímž byl Kuba stále znavenější. Poslední set už byl plně v režii Ondry. Druhé semifinále se bohužel neodehrálo, neboť Dan Mekbib od prvního utkání v turnaji soupeřil nejen se svými protivníky, ale i s bolavými zády a k semifinále již nenastoupil. Do svého prvního finále mezi muži A tak postoupil a soupeřem Ondry Ertla se stal Martin Švec.

Po semifinálových zápasech mužů se odehrálo finálové utkání žen, do kterého postoupily již v sobotu Linda Hrúziková a Anna Klimundová. V prvním setu utkání jasně dominovala Linda a zvítězila rychle 11/3. Od druhého setu se poměr sil úplně vyrovnal a byl k vidění krásný squash, na ženské poměry až s neuvěřitelným pohybem, ve kterém ovšem nechyběly ani krásné údery. V dramatických koncovkách setů byla ovšem šťastnější Linda, která zvítězila ve druhém 11/9 a ve třetím pak proměnila až třetí mečbol, když musela také odvrátit 3 setboly, a zvítězila 16/14. O Kvalitě utkání svědčí i jeho délka - 41 minut. O třetí příčku se ještě v sobotu utkaly extraligové kolegyně z týmu FOTOROBOT Zuzana Kubáňová a Eva Feřteková, kdy po dlouhém dnu se o něco více radovala Zuzka.

Po ženách nastoupili k finálovému utkání Martin Švec a Ondra Ertl, oba dva spoluhráči z týmu Viktoria Brno Phiten. Utkání začal lépe Ondra a rychle se ujal vedení 3/0. Náskok si udržoval až do koncovky, kdy vedl 10/7. Martin ale zachoval chladnou hlavu a dokázal otočit set na 11/10. První setbol ještě nevyužil, ale druhý za stavu 12/11 již ano. Ve druhém setu začal mít Martin převahu, i díky únavě Ondry, postupně si budoval náskok a set vyhrál 11/8. Třetí set pak byl již jednoznačně v režii Martina, který vyhrál 11/3 a mohl se tak za 31 minut radovat ze svého prvního vítězného turnaje kategorie A mezi muži.

autor textu: Radim Švec



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net