aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9000 aDSC_9000

Mistrovský turnaj žen číslo 5 na Squashareně

22.01.2014 06:44

V sobotu 18.1. proběhl na SquashAreně v Praze další mistrovský turnaj žen kategorie A. Mistrovství republiky se blíží a tak se na turnaji opět objevila zvučná jména, ale byly k vidění i úplně nové tváře. Třicetidvojkový pavouk byl naplněn k prasknutí, nasazenou jedničkou byla Lucie Fialová a z dolní části pavouka se papírově o výhru měla prát Tereza Svobodová. Třetí a čtvrtou nasazenou byla Eva Feřteková s Denisou Peleškovou. Mezi další squashistky, od kterých se čekal zajímavý výkon, pak patřily například již stálice Veronika Koukalová a na turnaji se po nemoci opět objevila i Zuzana Kubáňová.

Ve druhém kole by se měl vyzdvihnout velmi kvalitní výkon Magdy Lehocké proti nasazené Denise Peleškové. Bouřlivá atmosféra fanoušků doprovázela skvělý výkon Magdy, přesto to na vítězství nad Denisou nestačilo a Magda odcházela s negativním, přesto chvályhodným výsledkem 1:3.

Hezký zápas hned ve čtvrtfinále svedly Veronika Koukalová s Karolínou Holinkovou, kdy v napínavém závěru utrhla vítězství 11:9 v pátém setu právě Verča. Hned na to se i Kristýna Vykouřilová rozhodla ukázat, že v „ruce“ to má a potrápila favorizovanou Terezu Svobodovou, která se nakonec psychicky zvedla a zápas 3:1 dotáhla do vítězného konce. Zatímco oba tyto zápasy probíhaly ve spodní části pavouka, v té horní se ani Lucie Fialová ani Zuzana Kubáňová na svůj postup do semifinále příliš nezapotily a své zápasy vyhrály 3:0.

Obě semifinále pak byla výsledkově paradoxně jednoznačná 3:0, kdy Lucie Fialová porazila Zuzanu Kubáňovou a Veronika Koukalová si poradila s Terezou Svobodovou. Přesto byl k vidění hezký squash a přihlížející diváci se měli na co koukat.

Finále pak jednoznačně zvládla Lucka, ale Veronika rozhodně zabojovala a to především v posledním třetím setu, kdy v závěru i vedla. V boji o třetí místo pak Zuzka zvládla svůj zápas nad Terkou také stejným poměrem 3:0.

Jako vždy se oblíbené prostředí turnaje na SquashAreně pyšnilo bohatým občerstvením pro hráčky a zápasy svižně utíkaly, občas i s hodinovým náskokem proti plánu. Turnaj se uzavíral posledním zápasem a následným vyhlášením okolo šesté hodiny večerní.

Doufejme, že nové hráčky, které se účastnily premiérově, nabraly motivaci a hlavně představu o kvalitách českých hráček a že je na turnajích budeme potkávat pravidelně. A také doufejme, že stálice squashového nebe uvidíme v čím dál lepší formě, především díky nadcházejícímu mistrovství republiky seniorů.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net