aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2710 aDSC_2710

Žebříčky 2/2014

03.02.2014 11:56

Swiss Replica Watches

V sobotu 1.února jsme se dočkali nových světových squashových žebříčků. Poprvé v historii sdílí první pozici PSA dva hráči. Jsou jimi Angličan Nick Matthew, který o měsíc dříve sesadil z trůnu zraněného Egypťana Ramyho Ashoura a Francouz Gregory Gaultier. Oba hráči mají shodný počet bodů - 1297.500. Zatímco Nick je na roli světové jedničky vcelku zvyklý, Greg si jí vyzkoušel pouhopouhý měsíc - a to v listopadu 2009. V souvislosti s tím se Gregory vyjádřil, že před 5-ti lety neunesl stres, který mu toto umístění přineslo. Mezitím se stal otcem a změnil zásadně svůj pohled na život, což jej učinilo mnohem klidnějším a vyrovnanějším. Nyní si pozici nejlepšího hráče světa bude vychutnávat a přitom se zdokonalovat tak, aby ji udržel co nejdéle. A za redakci doplňujeme ... kdo pozorně sledoval zápasy z New Yorku, možná zaslechl poznámku komentátorů, že se Gregory chystá před letošními prázdninami oženit s Veronikou Koukalovou.

O pořadí na předních místech žebříčku se rozhodovalo před pár dny na Tournament of Champions, kde Greg potřeboval zvítězit ve finále, aby pozici TOP 1 ovládl pouze pro sebe. Plány mu však nemilosrdně zkřížil veterán Amr Shabana, který se v letošním ročníku turnaje představil v neporazitelné formě. Stále odpočívající Ramy Ashour (zatím je nahlášen na Swedish Open příští týden) klesá na pozici 4. Svého nejlepšího umístění v dosavadní kariéře dosahují Mohamed Elshorbagy - 3, Španěl Borja Golan - 6 a Němec Simon Rosner, který stojí jediný krůček před branou TOP 10 - je 11. Mohamed Elshorbagy zahrál výborně v New Yorku (vypadl až v semifinále s Gregem) a následně jsme mohli sledovat jeho spanilou jízdu na Motor City Open v USA, kde v semifinále vyřadit unaveného Amra Shabanu a ve finále potom zdolal Angličana Petere Barkera 3:2. Ke svému nejlepšímu výsledku v kariéře se vyjádřil, že sice není špatné být nejlepším Egypťanem na světe, ale to je pozice, kterou si nikdo příliš dlouho nepamatuje. Svět ale nezapomíná na mistry světa a vítěze takových turnajů, jako je British Open a to je směr jeho sportovních cílů - být nesmazatelně zapsaný v historii squashe stejně jako Amr Shabana.

Žebříčky WSA ještě v tento moment zveřejněny nejsou, doplníme později.

Domácí žebříčky vycházejí vždy první pracovní den v měsíci, zajímavé je, že Lucie Fialová se při účasti na mnoha domácích turnajích kategorie A probojovala na první příčku.

 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha

Pavel: Promin adminstratore, ta tvoje zpráva nedává vůbec žádný smysl. Co je na tom zajímavé, že Lucka, naše nejlepší squashistka, se po vítězství na všech turnajích doastala na první příčku? Nemá to absolutně žádnou logiku.

03.02.2014 22:26

admin: Ahoj Pavle, omlouváme se za nepřesné vyjádření. Informace dává smysl z pohledu toho, že v předchozích letech Lucie Fialová zase tak často domácí turnaje nehrála, jako letošní sezónu. Za což jsme všichni rádi, že si tak můžeme užívat ještě více kvalitního squashe a pro další české squashistky je to příležitost, jak si s Lucií jako světovou hráčkou zahrát častěji, než 1x na MČR. Podobně je to třeba s Olgou Ertlovou. Nikdo rozhodně neměl v úmyslu snižovat hráčské kvality této hráčky :-).

04.02.2014 10:20

Pavel: Vzhledem k nadřazenosti WSA žebříčku nad žebříčkem Časq při nasazování českých hráček v Top 50 WSA, je celkem pochopitelné, že je Lucie česká jednička stabilně po mnoho let i bez odehrání jediného turnaje. Co se týče vaší zmínky o Olze Ertlové, pokud vím, ta z Top 50 WSA v loňském roce už vypadla a není tedy důvod ji předsazovat na českých akcích ani na žebříčku. Doporučuji vám tedy pozorně prostudovat regule Časq pokud chcete fundovaně informovat o českém squashi. To patří k profesionalitě jakékoliv činnosti.

04.02.2014 12:53

admin: Ale Pavle no tak :-). O tom pravidle vím, text už je opravený. Jediné, co jsem chtěla ve článku říci je, že při pohledu na žebříček ČASQ je neobvyklé, posledních několik let, že české profesionální squashistky hrají také doma. Vše ostatní, co zmiňujete v komentářích, v článku vůbec nezaznělo a jde pouze o Vaše dohady. A vaše poznámka, že Olgu Ertlovou není potřeba v žebříčcích a akcích předřazovat? Podle pravidel ČASQ ne, ale úrovní její hry jistě ano. Irena Vanišová

04.02.2014 15:19

Pavel: Myslim, že tomu už teď paní Vanišová lépe rozumím. Vy máte především problém se správným vyjadřováním v češtině. Je to vás mateřský jazyk? Ono totiž není zajímavé, jak píšete, že se někdo při účasti na mnoha domácích turnajích, a vítězství na nich, probojoval na první příčku, ale samotná skutečnost, že se jich zúčastnil může být tou zajímavostí....

04.02.2014 17:32

admin: Ano, Pavle, máte pravdu :-).

04.02.2014 19:40

Pavel: Paní Vanišová, jak vidno tak Český jazyk vám mnoho neříká. Jinak byste vaši zprávu už dávno opravila. Pozbývá totiž i smysl.

04.02.2014 20:05

admin: To už jste říkal, nemáte tam, prosím, nějakou novou informaci?

04.02.2014 20:16
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net