aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9345 aDSC_9345

World Squash Day 2014 - Jdi na to!

18.10.2014 01:21

Stejně jako každý rok, i letos budou squashisté a squashové kluby po celém světě oslavovat Světový den squashe, který připadá na dnešní sobotu 18. října. Tato akce, mohutně podporovaná Světovou squashovou federací, poskytuje klubům a svazům možnost propagovat squash a lákat tak do svých řad nové potencionální zájemce, aby se přidali k rostoucí komunitě squashových hráčů napříč 185 národy světa.

Zatímco předchozí ročníky tohoto dne byly věnovány konkrétním cílům, jako byla třeba podpora kandidatury squashe na olympijské hry nebo získání více ženských hráček do našich řad, letošní ročník je prezentován s prostým heslem "Go for it!".

Ve světě se v tento den koná spousta podpůrných akcí, svým vlastním způsobem se může zapojit každý z nás. Ve Spojených státech je na dnešek naplánované finále prestižního Delaware Investments U.S. Open 2014 v Philadelphii. V australském městě Canberra se squashový nadšenci sejdou před budovou parlamentu pro odehrání úvodní squashové výměny, než se rozejdou do klubů po celém městě, kde budou pořádat dny otevřených dveří pro všechny příchozí.

V USA a v Anglii proběhnou další pokusy o překonání světového rekordu v rychlosti letu míčkem, který drží Australan Cameron Pilley s hodnotou 176 mil/h (283,24 km/h).

Na našich domácích kurtech se tento víkend pořádají ligové zápasy mužů i žen, a tak se třeba můžeme nechat inspirovat od sousedů v Polsku, kde jsou squashisté vyzváni k pořízení a sdílení selfie ze squashových kurtů.

Prostě pojďme na to!




Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net