aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6044 aDSC_6044

Se stříbrem z akademického MS jsem spokojená

23.09.2014 07:27

Veliký zahraniční úspěch pro český squash vybojovala Olga Ertlová. Na akademickém mistrovství světa ve squashi 2014 v indickém Čennaji získala na začátku září trojnásobná mistryně České republiky stříbrnou medaili.

Olgo, jsi zklamaná, že získaný kov nebyl zlatý?

Vlastně ani ne. Byla jsem moc ráda, že jsem se v turnaji dostala tak daleko a že jsem ve všech svých utkáních podala dobrý výkon. Kdyby to vyšlo i ve finále bylo by to skvělé, ale i tak jsem byla s výsledkem spokojená.

Turnajem jsi procházela bez větších problémů, set jsi ztratila pouze ve čtvrtfinále s Francouzkou Chloe Mesicovou. Cítila ses před finále favoritkou?

Nad tím jsem před finále moc nepřemýšlela. S Camillou jsem nikdy nehrála a ani ji hrát neviděla. Ani během turnaje jsem neměla šanci ji vidět, protože vždy hrála dříve než já. Ale věděla jsem, že mám před sebou těžký zápas, protože Camilla na své cestě turnajem porazila velice dobré hráčky. 

V čem byla ve finále Camilla Tomlinsonová lepší?

Myslím, že zápas mnohem lépe začala, hned od počátku byla velice aktivní a svou hrou mě dostávala pod tlak. Nepovedlo se mi za celý zápas dostat se do "pohody". Hrála hodně volejů a výborně se hýbala.

Jak o vás bylo na univerzitním mistrovství postaráno se zázemím?

Organizátoři turnaje odvedli úžasnou práci. Turnaj proběhl naprosto hladce a skvěle se o nás starali. Jídlo jsme měli v hotelu a byla jsem absolutně nadšená z místní kuchyně.

Jak je na tom squash v Indii s popularitou? Chodilo se na zápasy dívat hodně lidí?

Squash je myslím v Indii velice populární a místní federace se pouští do pořádání mnoha mezinárodních turnajů. Nedávno Indie dosáhla úžasného úspěchu, když její dvě hráčky získaly zlatou medaili ve čtyřhrách na Commonwethských hrách. Obě dívky (Joshana Chinappa a Dipika Pallikal, pozn. redakce) jsou tam doslova za celebrity a jejich plakáty byly vidět všude po sportovním komplexu, kde se turnaj odehrával.

Kdo se vlastně může akademického MS účastnit?

Účastnit se může kdokoli, kdo studuje nebo ukončil studium na vysoké škole v posledních dvou letech a zároveň jeho věk nepřesáhne 28 let. K účasti je samozřejmě nutná nominace ze strany svazu a České asociace univerzitního sportu.

V březnu letošního roku, po zisku třetího titulu mistryně republiky, jsi ohlásila konec své profesionální kariéry hráčky squashe? Nezměnila jsi od té doby názor?

Názor jsem nezměnila, stále si ráda zahraji příležitostně na mezinárodní akci typu mistrovství Evropy, ale na profesionální turnaje už aktivně jezdit nebudu. Zvažuji si občas turnaj v zahraničí zahrát, ale spíš abych se někam podívala a spojila to s malou dovolenou.

Jak často teď trénuješ?

V létě před mistrovstvím jsem se snažila trénovat každý den, ale s prací na plný úvazek to není jednoduché. Teď se tréninku budu věnovat zas o trochu méně. Sport miluju a jsem stále velice aktivní, spíš ale teď čas věnuji i jiným sportům, na které jsem neměla při aktivní kariéře prostor.

Jak často a kde tě budeme vídat na domácích kurtech?

Myslím, že k vidění doma budu určitě více, než v uplynulých letech, kdy jsem v Čechách nežila. Chci se účastnit ženských turnajů a extraligy.

V letošní sezóně budeš nastupovat v extraligovém týmu Viktoria Brno Kabet- A.T. Prozradíš, jaké má tým ambice?

Tým má ty největší ambice :-). Ale jako v každém sportu, dopředu není nikdy nic jasné. Jsem v tomto týmu nová, takže uvidíme, jak nám to spolu půjde.

Uvažuješ o tom, že se budeš squashi v budoucnu věnovat i v jiné formě, než jako hráčka?

Už nyní jsem začala trochu trénovat a snažím se zkušenosti, které jsem jako hráčka získala, předávat dál. Squash je úžasný sport, u kterého doufám v nějaké formě zůstanu celý život. Umím si představit se v něm angažovat i více, než jen jako hráčka.

Redakce děkuje za poskytnutý rozhovor.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net