aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6300 aDSC_6300

PSA i WSA Geneva Open 2014 s českými jedničkami

21.03.2014 08:03

AKTUALIZOVÁNO Do nedělního finále v Ženevě nastoupila jako nasazená [1] česká hráčka Lucie Fialová proti egyptské soupeřce Nadine Ayman Shanin. 16-ti letá rodačka z Káhiry, která se v letošním roce na British Junior Open v G17 umístila na 4. místě, sice nebyla na Geneva Open nasazená, ale patří do generace mladých egyptských hráčů, kteří se pomalu prosazují ve světě velkého squashe a sklízejí díky obrovské squashové členské základně ve své domovině více a více úspěchů. Lucka bojovala, nakonec své soupeřce ale podlehla 2:3 a na své další turnajové prvenství si ještě bude muset počkat. Nadine naopak získává svůj první titul kariéry z okruhu turnajů WSA.


foto: wsaworltour.com

22.3.2014 V Ženevě se v sobotu v 17:15 odehrálo Česko - Slovenské semifinále mezi nasazenou [1] Lucií Fialovou a výborně hrající Lindou Hrúzikovou. Připomeňme, že Linda se do turnaje probojovala ve dvou kolech kvalifikace. V semifinálovém zápase ale již slovenská hráčka nestačila na nasazenou jedničku turnaje Lucku a prohrála 0:3. Lucii tak zítra ve 14 hodin čeká finále, ve kterém se pokusí získat svůj druhý titul z turnaje WSA.

21.3.2014 Do druhého kola soutěže žen postoupila [1] Lucie Fialová, porazila Němku Annike Wiese 3:0 a zítra v sobotu se v 11:15 střetne s Brazilkou [6] Thaisou Serafini. Výborného výsledku dosáhla Linda Hrúziková, dokázala 3:0 porazit 60 hráčku světa [4] Milnay Louw a zítra nastoupí (ve stejný čas jako Lucie) proti Angličance [8] Victorii Temple Murray (91 žena WSA). Anna Klimundová podala také výborný výkon, přesto po bitvě 2:3 nepostoupila.

Nejaktuálnější výsledky naleznete ZDE.

Jan Koukal jako nasazený hráč č.1 vypadl s egyptským soupeřem 1:3 Karim El Hammamym (200 hráč PSA) (7/11, 7/11, 11/5 a 9/11) v prvním kole turnaje v Ženevě. Musíme si počkat na vyjádření českého hráče k zápasu, Honza se před pár dny poranil na turnaji v Rakousku stehenní sval. Naopak, úspěšný byl Martin Švec a probojoval se do dnešního večerního zápasu druhého kola, když porazil Španěla Dani Pascuala 3:1 (12/14, 11/9, 11/7 a 11/7). Martina večer v 18 hodin v dalším zápase nastoupil proti [8] Andre Haschkerovi a podlehl 0:3. Mužská část turnaje ve Švýcarsku již tedy nemá české nebo slovenské zástupce.

21.3.2014 18:00 V ženské polovině soutěže nakonec nastoupí v pátek odpoledne/večer v hlavní soutěži krom [1] Lucie Fialové ještě Anna Klimundová a Linda Hrúziková. Kristýně Alexové se v druhém kole kvalifikace již tolik nedařilo a prohrála se soupeřkou z Neměcka Franziskou Hennes 1:3. Anička přehrála Francouzku Charlotte Delsine 3:0 a Linda Angličanku Leonie Holt také 3:0.

Soupeřky pro naše hráčky v 1. kole tedy jsou:

[1] Lucie Fialová (45 na WSA) vs [Q] Annika Wiese (146 na WSA)
[Q] Linda Hruzikova (109 na WSA) vs [4] Milnay Louw (60 na WSA)
[Q] Anna Klimundova (156 na WSA) vs [7] Maud Duplomb (76 na WSA)

20.3.2014 Ve švýcarské Ženevě v těchto dnech probíhají PSA i WSA turnaje, na kterých jsou čeští zástupci evidování jako nejvýše nasazení. V mužích [1] Jan Koukal a v ženách [1] Lucie Fialová. Zatímco Honza by si v případě úspěchu ve finále v neděli připsal na své konto již 29. titul z profesionálního okruhu PSA, pro Lucii by takové vítězství bylo druhé v kariéře (to první vybojovala na Polish Open v roce 2010).

Muži rozehrávají hlavní soutěž dnes okolo oběda, v základní části nastoupí celkem 32 hráčů a ještě dnes večer po 18 hodině proběhne 2. kolo. [1] Jan Koukal se střetne s Egypťanem Karim El Hammamym. V hlavní soutěži, bez nutnosti bojovat v kvalifikaci, se představí i druhý český hráč Martin Švec. Ten jako nenasazený bude hrát proti soupeři postoupivšímu z kvalifikace Španělovi Dani Pascualovi. V kvalifikaci se o postup snažil ještě slovenský hráč Miroslav Celler, prohrál však s hráčem Německa Carstenem Schoorem 0:3.

Ženy, kterých bude v soutěži pouze 16, začínají soutěž až v pozdních odpoledních hodinách. [1] Lucie Fialová bude hrát proti jedné z kvalifikantek a je dost možné, že jí los přiřkne českou nebo slovenskou soupeřku. V kvalifikační soupisce tohoto WSA turnaje byla zapsaná jména jako Anna Klimundová, Kristýna Alexová, Tereza Svobodová a Linda Hrúziková. Kvalifikace žen je dvoukolová, v kole prvním ze seznamu hráček, které nás zajímají, vypadla po boji Terka Svobodová 2:3 s Francouzkou Charlotte Delsinne. Výsledky 2. kola v tento moment ještě nevíme a proto upřesníme později.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net