aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1946 aDSC_1946

Hong Kong Open 2014

28.08.2014 10:26

Nicol David zvítězila na Hong Kong Open poprvé v roce 2006 ... a titul od té doby nedovolila získat nikomu jinému, včetně letošního turnaje. Mohamed Elshorbagy se zde raduje poprvé.

30.8.2014 I v Hong Kongu dospěly turnaje do finále. V mužích prošel až do posledního zápasu bez zaváhání Greg Gaultier. V ženách stejně tak Nicol David. Grega vyzve nasazená dvojka Mohamed Elshorbagy. Nicol si možná trochu překvapině nezahraje s druhou ženou světa Laurou Massaro, ale s Egypťankou Nour El Tayeb (25 hráčka WSA), která Lauru porazila v semifinále 3:1. Ale Nour má na tomto turnaji vynikající formu, postupně vyřadila tři nasazené hráčky: [5] Low Wee Wern, [4] Alison Waters a [2] Laura Massaro. 

29.8. 2014 Nenasazený Tarek Momen se za 77 minut probojoval do semifinále proti Gregovi Gaultierovi, když porazil 3:2 [8] Simona Rosnera. Připisuje si tak v Hong Kongu po vítězství nad Jamesem Willstropem zisk druhého cenného skalpu. Dalšími semifinalisty jsou [4] Borja Golan a [2] Mohamed Elshorbagy.

Nicol David bez větších problémů přehrála Joey Chan a v semifinále se postaví překvapivě [8] Amandě Sobhy, která dokázala vyřadit o 10 míst výše postavenou hráčku žebříčku WSA Camille Serme (5 žena světa). Druhou semifinálovou dvojici utvoří [2] Laura Massaro a Egypťanka Nour El Tayeb, která za 32 minut vyřadila [4] Alison Waters.

29.8.2014 V Hong Kongu je odehrané komplet 2. kolo, z kvalifikantů se do čtvrtfinále neprogojoval už nikdo. Zásadního překvapení jsme se nedočkali, krom vyřazení nasazených [6] Annie Au Rachael Grinham 1:3, [5] Low Wee Wern Nour El Tayeb 2:3 a [7] Omneyai Abdel Kawy 0:3 Joey Chan se hrálo bez dramat. Dnes v pátek na programu obě čtvrtfinálová kola.

28.8.2014 Čtvrtek je pátým dnem tradičního turnaje Hong Kong Open 2014 dotovaného v PSA části $150k a v ženské WSA $77k. Je komplet odehrané první kolo a dnes je na pořadu dne kolo druhé. Z velkých hvězd do turnaje plánovaně nenastoupili Nick Matthew (osobní důvody) a Ramy Ashour (nedoléčené zranění).

Ženské první kolo se odehrálo v poklidu a bez překvapení, do kola druhého postoupilo všech osm nasazených hráček, včetně Nicol David a Laury Massaro.

Zato mužská část soutěže se otřásá v základech opravdu již od samého zahájení hlavní soutěže. Hned v prvním kole vypadli nasazení [3] James Willstrop (v září plánuje podstoupit operaci kyčle) a [5] Karim Darwish. Do další části soutěže se navíc podařilo probojovat 5-ti hráčům z kvalifikace!!! Jména těchto úspěšných jsou: Fares Dessouki (EGY), Zahed Mohamed (EGY), Alfredo Avila (MEX), Shaun Le Roux (RSA) a Mohamed Abouelghar (EGY). Jmenovitě tedy v prvním kole vypadla díky kvalifikantům taková jména jako Mathieu Castagnet, Omar Abdel Meguid, Marwan Elshorbagy nebo Olli Tuominen.

foto: squashSite.com



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net