aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_7373 aDSC_7373

Extraliga žen - v základní části vítězí strahovské ženy

14.04.2014 09:45

V sobotu 12.4. proběhla i poslední dvě kola extraligy žen. Tentokrát v pražském squash centru Pro 6. Že se jedná o důležité a v mnohém rozhodující zápasy, věděli snad všichni přítomní. Týmy žen sice přijely v některých klubech oslabené, přesto bylo na co koukat. Strahovu chyběla Lucie Fialová z důvodu účasti na turnaji v USA a týmu Moravská Slavia Dream Team juniorské hráčky Kristýna Alexová a Karolína Holinková, které vycestovaly na ME juniorů U19.

V poledních zápasech se utkaly týmy SC OTEC a Moravská Slavia. Tereza Svobodová vzala set Olze Ertlové a naopak Tereza Dufková měla na spadnutí vítězství nad Veronikou Koukalovou. Nakonec ale Olga nenechala nic náhodě a svůj zápas vyhrála a Veronika otočila z 0:2 ve svůj prospěch a zvítězila. Na uhrané zápasy byt tedy stav 1:1. Rozhodující bod nakonec utrhla pro Moravskou Slavii Dream Team Dominika Kejíková nad Magdou Lehockou 3:1 na sety.

Ve druhém duelu nastoupily hráčky Svijany Shot Pro 6 a SC Strahova. Tady hráčky Strahova nepřipustily žádné překvapení a Anna Klimundová si poradila s Denisou Linhartovou, Eliška Jirásková s Anetou Kumstovou a Helena Vladyková se Soňou Brabcovou. Tedy jasně 3:0 pro SC Strahov.

FOTOROBOT pak sehrál výrazněji vyrovnanější souboj s All4Sport. V prvním zápase Katka Vágnerová sice skvěle rozehrála své utkání, ale Denisa Tichá se nedala dlouho pobízet k odvetě. Diváci mohli vidět velmi vyrovnaný „pětiseťák“ ve prospěch Katky. V druhém duelu se pak Zuzana Kubáňová snažila vzdorovat Birgit Coufal, kdy pro sebe utrhla druhý set, ale na další to nestačilo. Zuzka svým výkonem potvrzuje svou nominaci na týmové ME žen za necelé 3 týdny v Itálii, kde jistě přidá na své herní konto další zkušenosti ze hry se zahraničními soupeřkami. Tedy srovnáno 1:1 na zápasy. Rozhodoval zápas Evy Feřtekové s Klárou Janoškovou, kdy ale Eva Kláru do zápasu příliš nepustila a posunula tak FOTOROBOT k vítězství 2:1.

Po pozdním obědě se hráčky sešly znovu před 16. hodinou odpolední. Hned na úvod se velmi vyrovnaně odstartovalo utkání mezi Olgou Ertlovou a Birgit Coufal. Tedy mezi Moravskou Slavií a All4 Sport. Birgit ve čtvrtém setu již z matchballu sahala po vítězství, ale Olga zapnula soustředění, srovnala 2:2 na sety a nakonec dotáhla ve svůj prospěch i set pátý. 1:0 pro Moravskou Slavii. Klára Janošková a Tereza Dufková, ale i Denisa Tichá s Dominikou Kejíkovou se následně nenechaly zahanbit a sehrály podobně vyhecovaná utkání. Obě bitvy byly pětisetové a vítězství brala Klára (All4Sport) a Dominika (Moravská Slavia). Konečný stav tedy 2:1 pro Moravskou Slavii.

SC Strahov a SC OTEC si své vyhrané zápasy rozdělily jednoznačněji, když bod pro SC OTEC utrhla jen Veronika Koukalová, která hrála s Eliškou Jiráskovou. Anna Klimundová i Helena Vladyková své favorizované pozice potvrdily. Strahov zvítězil 2:1.

FOTOROBOTky si pak celkem bez zaváhání poradily se squashistkami z PRO 6 výsledkem 3:0 na zápasy.

Ačkoli šlo o mnoho – tedy o rozdělení čtyř příček pro play off, byla atmosféra na místě velmi příjemná a pohodová. Hráčky podávaly skvělé výkony a bylo vidět, že sezona ještě zdaleka neskončila a že je a bude ještě na co koukat a na co se těšit!

Pořadí týmů pro účast v play off následující:

1. SC Strahov A - ženy
2. FotoRobot
3. Moravská Slavia Dream Team
4. SC OTEC – TOPO ženy A
5. All4sport
6. Svijany Shot PRO 6

Složení semifinálových dvojic je následující:

  • SC Strahov A – ženy - SC OTEC – TOPO ženy A
  • FotoRobot - Moravská Slavia Dream Team

redakce squashPage.net

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net