aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9914 aDSC_9914

Extraliga u konce základní soutěže

21.04.2015 20:13

V sobotu 18. dubna proběhlo na Strahově závěrečné kolo extraligy squashe žen. O konečném rozdělení pořadí týmů do play-off rozhodovaly poslední zápasy, přesto atmosféra zápasů byla velmi poklidná, až komorní. Proběhlo i několik hodně vyrovnaných pětisetových bitev, ale pro oko nezávislého příchozího, vše vypadalo, jakoby nebylo o co bojovat. Příliš emocí vidět nebylo. Možná proto, že o postupujících čtyřech týmech do play-off bylo už téměř jistě rozhodnuto. Šlo jen o závěrečné pořadí. Ale to nakonec bylo nečekaně doslova „o prsa“.

Mezi zajímavé zápasy patřil rozhodně souboj SC Otec a Viktoria Brno, kdy ani jeden ze tří duelů neskončil jednoznačně. Mezi nejvyrovnanější utkání patřil zápas mezi Veronikou Gaultier a Marikou Doubravovou, kdy Veronika svůj zápas rozjela k rychlému ukončení a vedla 2:0 na sety, třetí ale prohrála nejtěsnějším rozdílem a nakonec v pátém setu se opět utkání rozhodovalo o pouhý bod -  11:9 ve prospěch Mariky.  Zahanbit se nenechala ani Kristýna Alexová s Terezou Svobodovou, kdy o každý set děvčata vedla obrovský souboj. Celý zápas pak lépe skončil pro Kristýnku poměrem 3:2. Posledním zápasem SC Otec stáhlo sice na 1:2, ale vítězem se stalo družstvo Viktoria Brno.

Kristýnka se asi v sobotu rozhodla absolvovat samé pětiseťáky, když v následujícím duelu nastoupila proti Zuzaně Kubáňové a v rozjezdu působila až neškodně, což se ale změnilo za stavu 3:6 ve druhém setu, kdy Kristýna obrátila set a vyhrála i ten následující. Zuzka se nakonec ale přeci jen sebrala a dotáhla zápas k vítězství. Eva Feřteková si poradila s Marikou Doubravovou 3:0 a Katka Vágnerová zvládla 3:0 Kristýnu Vykouřilovou. Pro Fotorobot tedy výsledek 3:0.

Tým Strahova zvládl sobotu bez problémů a oba svoje zápasy vyhrál.

All4sport a Moravská Slavia dorazily ve dvou hráčkách, tudíž jejich šance na vítězství byly sníženy. Vzájemný zápas ale skončil remízou.

Do play-off už nezbývá mnoho času a určitě se můžeme těšit na krásné zápasy. Hráčky po MČR očividně ještě svou přípravu a sezonu neukončily J.

O konečném pořadí v tabulce a výchozích pozicích do play-off rozhodovaly nakonec dokonce uhrané body a výsledek je ve finále takovýto:

  1. Viktoria Brno Kabel-A.T.
  2. Fotorobot
  3. Strahov A - ženy
  4. SC Otec - TOPO ženy A

text: Zuzka Kubáňová

Finále play off se odehraje v termínu 22.-23.5. v režii úspěšných pořadatelů MČR 2015 Mirka Koláře a Jana Koukala. Pravděpodobné místo konání, i když zatím ne potvrzené na 100%, bude Evropská v Praze.

Konečná tabulka extraligy mužů. Podle očekávání si play off nezahrají týmy Hradce Králové a Viktorie Across Brno.

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net